Skip links

Taaltest & -assessment

Wilt u weten wat uw eigen taalniveau is volgens het Europees Referentiekader (ERK)?
Of heeft u behoefte aan een organisatiebrede taalaudit?


Elin-talen biedt 4 verschillende pakketten aan, beschikbaar in de volgende talen: Engels, Nederlands als tweede taal, Nederland als moedertaal, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans. De pakketten variëren in lengte en prijs. Er zit ongetwijfeld iets bij dat aansluit op uw behoeftes en budget.
Wij beoordelen volgens het Europees Referentiekader (ERK).Al onze beoordelaars zijn ervaren taaltrainers.

1

Algemene taalvaardigheden, korte toets.

Duur: 30 minuten
Kosten: 65 euro excl. BTW

Tijdens een gesprek (online of telefonisch) stelt de beoordelaar een aantal vragen aan de deelnemer om het vocabulaire, het correct en vloeiend formuleren en het taalgebruik te beoordelen. Ook de luistervaardigheid wordt beoordeeld.

Na de toets ontvangt u een beknopt rapport met het CEFR-niveau en een paragraaf over de taalvaardigheden van de deelnemer.

2

Algemene taalvaardigheden, uitgebreide toets.

Duur: 2 uur
Kosten: 125 euro excl. BTW

Deze toets beoordeelt de vier taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven.

Spreken en luisteren worden beoordeeld zoals in versie 1, door middel van een gesprek met de trainer. Correctheid wordt verder beoordeeld met behulp van een grammaticatoets. Leesvaardigheid wordt beoordeeld aan de hand van een leestekst met bijbehorende vragen. Aan de hand van een schrijfopdracht wordt de schrijfvaardigheid beoordeeld: correctheid, vocabulaire, stijl, toon en duidelijkheid (komt de boodschap over?).

Na de toets ontvangt u de resultaten in een bondig rapport met het CEFR-niveau en twee paragrafen over de taalvaardigheid voor de verschillende onderdelen en een conclusie.

3

Werkgerichte taalvaardigheden, uitgebreide toets.

Duur: 2 uur
Kosten: 150 euro excl. BTW

Deze toets beoordeelt de vier taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven, allemaal in een zakelijke context. Spreken en luisteren worden beoordeeld door middel van een gesprek met de trainer. Het gesprek heeft een duidelijk zakelijke focus. Correctheid wordt verder beoordeeld met behulp van een grammaticatoets.

Leesvaardigheid wordt beoordeeld aan de hand van een zakelijke leestekst met bijbehorende vragen. Aan de hand van een schrijfopdracht wordt de schrijfvaardigheid beoordeeld: correctheid, vocabulaire, stijl, toon en duidelijkheid.. De teksten zijn werkgericht.

Na de toets ontvangt u de resultaten in een bondig rapport met het CEFR-niveau en twee paragrafen over de taalvaardigheid voor de verschillende onderdelen en een conclusie.

4

Algemene taalvaardigheden, uitgebreide toets.

Duur: 2,5 uur
Kosten: 225 euro excl. BTW

Deze taaltoets is geheel op maat gemaakt. Het doel is om het taalgebruik van de deelnemer te beoordelen in zeer specifieke werkgerichte situaties.

Spreken en luisteren worden beoordeeld door middel van een gesprek met de trainer. Het gesprek heeft een sterk zakelijke focus. Correctheid wordt verder beoordeeld met behulp van een grammaticatoets.

Leesvaardigheid wordt beoordeeld aan de hand van een zakelijke leestekst met bijbehorende vragen. Er wordt een op maat gemaakte schrijftoets samengesteld, gebaseerd op teksten die de kandidaat moet schrijven (bv. online contact met potentiële klanten of klachten behandelen). De schrijfvaardigheid wordt beoordeeld op correctheid, vocabulaire, stijl, toon en duidelijkheid. Er wordt bovendien afgesproken op welke overige punten de tekst beoordeeld wordt (bv. het aantal karakters in een tweet op Twitter; geschiktheid of toon voor social media). De teksten zijn werkgericht. Indien gewenst worden overige zakelijke taalvaardigheden getoetst, zoals het geven van een korte presentatie, een verkooppraatje of het toelichten van een nieuw project.

Na de toets ontvangt u de resultaten in een bondig rapport met het CEFR-niveau en drie paragrafen over de taalvaardigheid voor de verschillende onderdelen en een conclusie.

Contact

Neem contact met ons op:

Elin Business Language Communication B.V.
Telefoon: +31 (0) 73 202 1000
E-mail: elin-office@elin-talen.eu

Ons bezoekadres is:

Achterstraat 27
5251 CS Vlijmen (dichtbij ‘s-Hertogenbosch)